Stray Cat hostel

Interior Design 

Stray Cat hostel, Istanbul

Az isztambuli Stray Cat hostel alapelve: utazó művészek ingyen lakhatnak náluk, ha hagynak valami műalkotást a falakon. Csábító ajánlat, amire mindenki festéket ragad. Volt egy pont, amikor a tulaj megelégelte a hostelben eluralkodott vizuális káoszt és felkért, hogy teremtsek rendet.

A feladat: a jó alkotásokat tartsam meg és integráljam az új koncepcióba. A kevésbé sikerült alkotásokat tüntessem el. Kreáljak az egészből valami egységeset.

Ezen belül teljesen szabad kezet kaptam – a hostel 10 szobájával bármit csinálhattam… Köszönöm művész barátaimnak, akik közreműködtek és adtak nekem  a munkáikból, hogy felhasználjam őket!

Project:

Stray Cat hostel, teljes dekoráció: közös terek, szobák, lépcsőház.

Megvalósítás:

2012-2015

Plant Room

Ez a szoba eredetileg is zöldre volt festve, így remek alkalomnak tűnk, hogy fantasztikus fotós barátom, Busák Péter növényportréit felhasználjam. Festettem ide egy egész falas virágos erdőt, és a az éjjeliszekrényt is újrafestettem, hozzáválogattam a kiegészítőket, és így lett ez a “Plant Room”.

Kiemelt művész:

Busák Péter 

plant-room
The Birds' Room

The Birds’ Room

A szoba falára csak egy macska volt festve , ez ihlette a madarakat a fán. Mind alszanak, kívéve egyet, amelyik rajta tartja a szemét a szemközti falon leselkedő macskán. A falfestmény és a hozzá illő éjjeliszerény a szoba főszereplői. 

Sea View Room

Szoba kilátással. Ebből a 4. emelti szobából valóban látni a tengert, de csak úgy, ha az ember egészen közel áll az ablakhoz és egészen kitekeri a nyakát jobbra. Ezért poénból Sea View Room-nak neveztük a szobát, és a fő dekorációs elem a használati utasítás lett: mit tegyünk, hogy lássuk a tengert. A szoba kicsit egy kincskeeső térképre hasonlít ezáltal, és a többi dekorációs elemet is ehhez alakítottam. Mintha egy régi mesekönyv nyárról szóló történetében lennénk. 

Sea View room
Sunshine Suite

Sunshine Suite

Napsugár lakosztály. Nevével ellentétben ez a szoba igazán sötét. Első emeleti ablaka egy belső udvarra néz és még egy nagy fa is takarja. Így aztán igyekeztem egy másféle, belső ragyogást adni a szobának különböző sárga és arany árnyalatokkal, valamint a főfalon elhelyezett stlizált nap festménnyel. A sok sárgát a felhőkék függönyök és a “Cloud Atlas” című fotósorozatomról készült printek teszik harmonikussá. 

Girls’ Dorm

A török pasik  híresen bármit bevetnek, hogy egy külföldi lányt megismerjenek. Kedvenc felszedős szövegeikből válogattam egy csokorral ebbe a szobába, és hozzá egy helyi antikváriumból szereztem helyi családi képeket, posztereket, újságkivágásokat.
Néhány Deluxe Dollz festménnyel és sok csíkos felülettel tettem az összhatást még vidámabbá. 

Kiemelt művész:

Deluxe Dollz Design Circus

girls-dorm
Oriental Room

Oriental Room

Itt a szoba alapszíne, a bordó adott volt a falakon és hozzá Isa Esasi festménye. Igazából néhány markáns darab hozzáadásával egészen könnyen ki lehett alakítani az orientális hangulatot (arany stencilfestés, szőnyegek, falitextil, lámpa).

Kiemelt művész:

Isa Esasi

Andre’s Room

Ebben a szobában egy tök jó festményt hagyott egy vendég – így azt megtartottam és André Gábor barátom festményeivel és az azok diktálta enyhén őrült hangulatú kiegészítőkkel alkottam meg a szobát. 

Kiemelt művész:

Gabriel Pepito Andre

Andre's Room
Instagram Diaries / Pink Room

Instagram Diaries

Isztambul szerintem rózsaszín. Úgyhogy amikor ezt a szobát kigontoltam, már tudtam, hogy ez a szoba Isztambulról fog szólni. Yasar Kubilay helyi fotós barátom csodás Instagram fotóiból válogattam és hozzátettem a sajátjaim közül is párat. Így lett ez a szoba: Instagram Diaries. 

Kiemelt művész:

Yasar Kubilay

Nina’s Room

Ninával első isztambuli utamon ismerkedtem meg. Ő egy bolgár fotós csajszi, aki többek között gyönyörű Lomography képeket is csinál. Ezekből válogattam egy szettet ehhez a szobához. 

Kiemelt művész:

Nina Hristova

Nina's Room
kruzsely

The Painter’s Room

Ebben a szobában egri festő haverom, Krüzsely Gábor képei az abszolút főszereplők. A dekoráció küldetése mindössze annyi itt, hogy megfelelő háttérül szolgáljon hozzájuk. 

Kiemelt művész:

Krüzsely Gábor

Előtte-utána. A közös terek és a  recepció átalakítása. Cél: a lehető legkevesebb költségből kihozni a legjelentősebb változást, a jó falfestményeket megtartani a kevésbé jókat átalakítani/eltüntetni és vonzó egységet teremteni. 

1
12
2
3
11
10

A lépcsőház teljesen kaotikus volt, a legkülönfélébb színvonalú és témájú falfestményekből kellett kihoznom valami harmonikusat. Ilyen lett – közte néhány before-after kép is.

Stray Cat hostel

Infos_01@3x

Cihangir, Mebusan Ykş. No:35,
34433 Beyoğlu/İstanbul
Törökország

www.hostelstraycat.com
+90 212 293 9103